Aeroporti fantazmë i Qipros (Foto)

Aeroporti fantazmë i Qipros (Foto)

10 GJËRA TË TMERRSHME QË DIKUR ISHIN TË LIGJSHME DHE NORMALE

I gjendur pranë Nicosia, kryeqytetit të Qipros, ky aeroport është mbyllur në vitin 1977, 3 vite pas grushtit të shtetit nga nacionalistët grekë dhe ndërhyrjen ushtarake turke.

Aeroporti ndërkombëtar i Nicosia, dikur fusha ajrore kryesore e Qipros ka marrë pamjen e një vendi “fantazmë” pasi është mbyllur për pasagjerët për 44 vite.

Fusha e aviacionit u braktis pas arritjes së armëpushimit në 1974, e deri më tani askush nuk është kujtuar për të duke u kthyer tërësisht në rrënoja, duke mbetur si një relike e luftës brenda ishullit në vitet ’70.

COMMENTS