Arabia Saudite i jep nënshtetësinë një… roboti

Arabia Saudite i jep nënshtetësinë një… roboti

Ja si të zbuloni gjithë miqtë që ju kanë fshirë nga Facebook (Foto)

Historia është shkruar në Arabinë Saudite, kur një roboti i është dhënë nënshtetësia.
Ky robot me emrin Sophia doli në skenë në një konferencë në Riad, aty ku u shpreh e lumtur që iu dha nënshtetësia, të cilën e konsideroi si event historik.
“Dua të jetoj dhe të punoj me njerëzit, kështu që më duhet të jem e aftë të shpreh emocionet e mia për t’i kuptuar ata dhe për të fituar besimin e tyre”, tha Sophia.
Por, jo të gjithë janë të lumtur me këtë gjë, pasi e konsiderojnë diçka të çuditshme dhe madje e kanë quajtur “Terminator”.
Sophia është një robot humanoid i dizenjuar nga firma Hanson Robotics, nga Hong Kongu./tch

COMMENTS