Publikohet lista e fjalëkalimeve më të këqija të vitit, që assesi nuk duhet t’i përdorni

Publikohet lista e fjalëkalimeve më të këqija të vitit, që assesi nuk duhet t’i përdorni

Edhe pse gjatë këtij viti janë kryer një seri sulmesh kibernetike në mbarë botën nga grupe të ndryshme të hakerëve, duket se përdoruesve të internetit

McLaren prezanton veturën më ekstreme për vozitje të përditshme

Edhe pse gjatë këtij viti janë kryer një seri sulmesh kibernetike në mbarë botën nga grupe të ndryshme të hakerëve, duket se përdoruesve të internetit nuk u bën fare përshtypje siguria e tyre kur janë pranë kompjuterit.

Kompania SplashData mëson se mbi 5 milionë fjalëkalime janë vjedhur dhe janë publikuar gjatë këtij viti, kurse në bazë të dhënave ka publikuar listën e fjalëkalimeve më të këqija.

“Emra të shkurtër, por edhe fjalë të shkurta siç janë “andrea” apo “mercedes”, assesi nuk duhen përdorur pasi përbëjnë rrezik të madh sa i përket të dhënave personale”, ka deklaruar Morgan Slein, drejtori ekzekutiv i SplashData.

Edhe pse filmi i zhanrit fantashkencë “Star Wars” kanë korrur sukses me vazhdimin e tij, fjalëkalimi “starwise” është një zgjedhje shumë e keqe.

Lista e fjalëkalimeve më të këqija të vitit 2017 duket kështu: 123456

password

12345678

qwerty

12345

123456789

letmein

1234567

football

iloveyou

COMMENTS