BERZH vlerëson rritjen ekonomike në Shqipëri

BERZH vlerëson rritjen ekonomike në Shqipëri

Kërkimet në Lepenc u ndalën se s’kishte ndriçim, policët do kërkohen edhe në Maqedoni

BERZH ka vlerësuar pozitivisht rritjen e ekonomisë shqiptare gjatë vitit 2018.

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) parashikon që ekonomia shqiptare të rritet me një normë prej 3.8% këtë vit, nga 3.7% që projektonte në raportin e kaluar. Ndërsa për vitin e ardhshëm, BERZH parashikon që rritja ekonomike do të jetë 3.9%.

Në raportin “Perspektivat ekonomike rajonale në rajonet ku operon BERZH, maj 2018″ citohet se “parashikimet e rritjes ekonomike gjatë vitit 2018 rishikohen me rritje, ndërsa rimëkëmbja e gjerë vazhdon”.

COMMENTS