Bie shitja e telefonave, Samsung ende në krye

Bie shitja e telefonave, Samsung ende në krye

Ja sa më të shpejtë janë bërë bolidët e F1 në krahasim me ato para 10 viteve [VIDEO]

Për herë të parë, që nga viti 2013, porositë tremujore të telefonave në Kinë ishte më pak se 100 milionë pajisje.

Kjo është një nga arsyet që dërgesat e telefonave në nivel global ka rënie prej 2.9 për qind në tremujorin e parë.

Në total, 334.3 milionë telefona janë porositur nga janari deri në mars, nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar, kur u porositën 344.4 milionë telefona.

Samsung mbetet në krye të listës me gjithsej 78.2 milionë telefona të shitur, por ra 2.4 për qind krahasuar me vitin e kaluar, transmeton KosovaPress.

Apple renditet i dyti me 52.2 milionë telefona të porositur, që paraqet një rritje prej 2.8%. Gjithashtu, kompania nga Kupertino arriti një rritje të tregut prej 16.6 për qind. Në vendin e tretë renditet kompania kineze Huawei, me 39.3 milionë telefona të shitur dhe pjesëmarrje në treg prej 11.8 për qind.

COMMENTS