Category: mistere

1 2 3 20 / 47 POSTS
Uraganet dhe tajfunet po ngadalësohen për shkak të rritjes globale të temperaturave, që do të thotë se stuhitë kanë më shumë kohë në dispozicion për t ...
Në fillim të javës NASA doli me një deklaratë se në ditët në vijim do të publikonte informacione të rëndësishme nga gjetjet që janë bërë falë robotit ...
I gjendur pranë Nicosia, kryeqytetit të Qipros, ky aeroport është mbyllur në vitin 1977, 3 vite pas grushtit të shtetit nga nacionalistët grekë dhe nd ...
Në kohën kur maqedonasit e sotëm po përpiqen që të krijojnë një histori të cilën ata nuk e kanë, studiuesi Arsim Spahiu sjell botimin “Mbi mitologjinë ...
Një grup arkeologësh dhe zhytësish arritën të zbulojnë imazhe fantastike për qytet të lashtë romak, Neapolis, që ndodhet tërësisht i zhytur nën ujë. ...
“Toka është vizituar mijëra vite më parë nga alienë të ardhur nga yjësia Pleiades, të cilët nuk mundën që t’u mbijetojnë kushteve të planetit tonë”. ...
Kjo ndërtesë ndodhet në një rajon norvegjez afër arktikut, një vend shumë i lartë, aq i lartë sa sipas parashikimeve çdo katastrofë që mund të ndodhë ...
Fillimisht pamundësia teknologjike dhe më vonë pirateria, konfliktet e shumta dhe të njëpasnjëshme në rajon dhe pasiguria që grupe shkencëtarësh të st ...
Një zgjidhje e mundshme e një prej problemeve më të mëdha të mjedisit: ajo e plastikës. Një ekip shkencëtarësh nga universiteti i Portsmouth dhe Labor ...
Burri më i vjetër në botë, edhe pse kurrë nuk e ka marrë këtë titull zyrtarisht, ka ndërruar jetë në moshën 121-vjeçare. Celino Villaneuva Jarami ...
Duket se Enver Hoxha e ka parandjerë prej kohësh vdekjen e tij. Teksa e ka marrë vesh ndekjen e aktorit Sandër Prosi nga Nexhmija ai është shprehur ...
Një 13 vjeçar ka zbuluar një thesar të vërtetë në Gjermani, që mund t’i përkasë mbretit që futi krishterimin në Danimarkë. René Schön dhe studenti ...
Vetëm gjatë këtij viti, nëpër qytetin e Romës janë hapur rreth 44 gropa erozioni. Asfaltet e kryeqytetit italian bëhen me nga një gropë të re çdo dy-t ...
Realizimi i shumicës së fjalëve të bëra nga ana e fallxhoreve, është një gjë për të cilën jeni kureshtar edhe ju. Shumë prej jush që po lexoni këtë ma ...
Nëse përmendim “Air Force One”, shumëkush prej nesh di të përgjigjet me të parën se bëhet fjalë për avionin personal të Presidentit të Shteteve të Bas ...
Nëse mendoni se njerëzit modern bëjnë gjëra të çuditshme, ju duhet të njihni disa raste historike relativisht të kohëve të fundit. Paraardhësit tanë b ...
Stewart Chase, në librin “Lufta e fjalëve” përmend mundësinë e keqkuptimit të ngjarjeve që pasuan ultimatumin e Harry Trumanit, Winston Churchillit dh ...
Profecitë biblike sugjerojnë se fundi i botës pritet të ndodhë gjatë kësaj jave, pasi në Tokë pritet të ndodhë fenomeni i njohur i hënës së përgjakur. ...
Dhjetë vjet në një martesë, e cila në dukje ishte e lumtur, Anita Cassidy, 40 vjeç, i tha burrit të saj Marc, 46, se jeta në çift kishte filluar të is ...
Fshati më i ftohtë në botë, Oymyakon në Siberi, ka thyer rekordet. Temperatura mesatare gjatë muajit Janar në fshatin rus është -50C, por këtë vit te ...
1 2 3 20 / 47 POSTS