Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse nuk bëni dush për dy ditë?

Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse nuk bëni dush për dy ditë?

Kujdes kur hani kastravecë turshi

Bërja e dushit është një zakon i përditshëm që ne të gjithë e respektojmë, por ndonjëherë mund të ndodhë që për mungesë të kohës të kalojnë 48 orë pa përfunduar nën ujin e dushit.

Kjo mund të jetë jashtëzakonisht e keqe për trupin tuaj.

Sipas një artikulli të botuar nga “TwentyTwoWords”, moslarja për 48 orë mund të ketë efekte negative në shëndet, sepse shkon në “pushtim bakterial”.

Në trupin e çdo personi janë sigurisht 1,000 baktere të ndryshme dhe 40 lloje të kërpudhave, në shumicën e rasteve janë të dobishme, por disa janë të dëmshme dhe, nëse ato vijnë në kontakt me sytë, hundët dhe gojën, mund të shkaktojnë sëmundje si dhe erë.

Si mund të eliminohen? Përmes një dushi, i cili gjithashtu ndihmon lëkurën për ta mbajtur atë të shëndetshme. 

“Lagështia dhe djersa për periudha të gjata në kontakt me lëkurën mund të shkaktojë irritim dhe të rrisë rrezikun e infeksioneve bakteriale”, tha Holly Phillips.

COMMENTS