FAMILJA IME

FAMILJA IME

Halimi:Kosova është ndërtuar në bazën e sakrificës, që ndër shekuj heronjët tanë lanë gjurmët e gjakut

Shkruan: Fatmir Reçica

Vizato pjesëtarët e familjes ose ngjit një foto familjare.

Klea vajza ime ka filluar parshkolloren, në shkollën fillore HASAN PRISHTINA në fshatin tim Llugaxhi por sa ka filluar mesimi, Mësusja ju kish thënë se temë dite sot është të vizatoni Anëtarët e familjes dhe Klea fillon të vizatojë Gruan time Elsën e Uliksin, ndërsa te unë e kish lënë një zbrazëtirë dhe ju kish drejtu Mësueses me lotë të mbushur në sy: “unë nuk e vizatova Babin se babi nuk është në shtëpi” dhe prej emocioneve të mëdha kish fillu të qajë, po sa ka arritur në shtëpi i ka thënë Mamit se: “kam një sekret me mesuesen”, fjala është se Klea ka kërkuar nga mësuesja që mos të kupton Mami dhe Unë se ajo ka qajtur në shkollë. Vëretetë emocionuse por t’njejtën kohë ndihem krenar me juve familja ime, e sidomos me gruan time që aq shum është përkujdesur për femijët, të jenë shembull edhe pse unë në pamundësi të jem afër tyre.
Mësuesja e kishte thirrur gruan time dhe i kishte treguar se:
Një nga vajzat në klasë sot, konkretisht Klea më ka emocinuar dhe kurr në jetën time nuk jam ndjerë më keq se sa sot me Klean.kur me ka thën se babi nuk gjindet në shtëpi dhe për kët nuk e vizatova si ta vizatojë kur babi nuk është në mesin ton.

Mësuesja kishte filluar një ditë të lexojë deri aty ku përmendet prindi dhe për shkak respektit dhe veprës time i është shmangur temës.

Mësuesja fillon një lojë me nxënsit pasi kishte mbaruar loja dhe mandej kishte kërkuar të hapnin sytë dhe të ulen në banka të gjithë,Nëxënsit por ishe shprehur se kisha frikë se mos po vërente Klea se gjithë ajo situatë u krijua për Klean.

Edukata ka nevojë për mençuri. Ne duhet të jemi në gjendje të jemi mësuese të tilla, Prindër të tillë, Udhëheqës të tillë dhe të jemi në gjendje për njerëzit në rrethana të tilla.
Gjithmonë duhet të llogarisim pasojat e veprimeve tona.

Ti ke një motër e një vëlla që të falin nga shpirti gjithëçka, vetem të ndjehesh e lumturë, ke një Nënë që çdo ditē të sjell dashuri prej Nane, e mbi të gjitha ta kujtonë dashurinë për babin unë e di se edhe pēr ty është e pakufishme,dashuria për mua, Klea ti kur ishe vetëm 5 muaij (2015) kur unë të braktisa ty e gjithë familjen për idealin kombëtarë, mora rrugën për në Iliridën e shqiptarëve e u bashkova në radhët e UÇK-së që të i dal Zot atdheut tim.

Klea vajza ime!

E një ditë kur do të rritesh, do të jesh krenar me veprat atdhetare të babës tënd, dhe do ta kuptoshë se babi yt rrezikoj dhe u nis që ta sakrifikoj jeten për vëllezërit tanë që gjinden në Iliridën e Shqiptarve, Maqedoninë e veriut të sotme.

E falenderojë Mësuesen që sëbashku me vajzën time klen më ka vizatuar edhe mu që në mesin e fotos mos të mbetet zbraztira ime pasi e ka përfunduar klea viziatimin i kishte ardhur buzqeshja.

Jam shum krenar që u rrita dhe u Arsimova në shkollën e Fshatit Hasan Prishtina në Llugaxhi vendlindja ime.
ku në kët fshat gjithmonë kemi pasur. Edukator*e,Mësues*e,Arsimtar*e të nivelit të lartë.No photo description available.No photo description available.

COMMENTS