Ilaçet e zemrës përgjysmojnë rrezikun për sëmundje mentale

Ilaçet e zemrës përgjysmojnë rrezikun për sëmundje mentale

Ky është çaji që përtypet

Ilaçet e zakonshme për hollimin e gjakut mund të përgjysmojnë rrezikun për problemet mentale, tek personat që kanë çrregullime të rrahjeve të zemrës.

Në një studim të realizuar me 440,000 pacientë, ka gjetur që ata të cilët kanë përdorë ilaçe të tilla kanë 48% më pak gjasa që të zhvillojnë sëmundje mentale më vonë në jetë.

Ritmi anormal i rrahjeve të zemrës, i njohur si fibrilim atrial , prekë të paktën 900,000 pacientë vetëm në Britani.

Kjo gjendje rritë rrezikun për sulm në zemër dhe vdekje të parakohshme, përderisa pacientët që vuajnë nga ky çrregullim janë të pirur të kenë sëmundje mentale.

Kjo ndodh ngaqë formohen koagulime të gjakut në tru, të cilat ndalojnë qarkullimin e oksigjenit.

COMMENTS