Kosova nuk rrezikohet nga një tërmet i fuqishëm në 100 vjetët e ardhshme

Kosova nuk rrezikohet nga një tërmet i fuqishëm në 100 vjetët e ardhshme

Gjobë 10 mijë lekë kush u shet pije energjike fëmijëve, 30 mijë lekë për alkooliket

jeologu Fidaim Sahiti, i ftuar në emisionin Pressing të T7, ka thënë se Kosova nuk është në rrezik për 100 vjetët e ardhshme nga ndonjë tërmet shkatërrimtar.

“Në 100 vjetët e ardhshme, Kosova nuk ka rrezik nga një tërmet me magnitudë më të madhe se 6.3 shkallë të Rihterit”, ka thënë Sahiti.

Sipas gjeologëve, një tërmet prej 6 shkallësh nuk konsiderohet shkatërrimtar.

Tërmetet prej 7 dhe 8 shkallësh konsiderohen shkatërrimtarë. Katastrofikë konsiderohen tërmetet prej 9 shkallësh.

COMMENTS