Kosovë-Mali i Zi në hartën e 5 pikave të pazgjidhura kufitare të Ballkanit

Kosovë-Mali i Zi në hartën e 5 pikave të pazgjidhura kufitare të Ballkanit

Kuvendi i Lipjanit me opozitë aktive, prijnë PDK dhe Lulzim Rrustemi

Pjesa e kufirit të Kosovës me Malin e Zi është në mesin e 5 pikave kontestuese të kufirit në Ballkanin Perëndimor, shkruan Radio Europa e Lirë.

Tre pika të tjera kufitare të kontestuara janë ndërmjet Bosnje e Hercegovinës dhe Serbisë, ndërsa një tjetër në kufirin Kroaci-Serbi.

Në pikën 1 në hartën e mëposhtme, është pjesë ku Kroacia pretendon 10 mijë hektarë nga Serbia në anën tjetër të lumit Danub, ndërsa Serbia 3 mijë hektarë të vendit fqinj.

Me demarkacionin e kontestuar nga një pjesë e ekspertëve në Kosovë (pika 5 në hartë), pretendojnë se i janë falur 8 mijë hektarë të territorit shtetëror Malit të Zi.

Ndërsa pikat e kontestuara ndërmjet Bosnje e Hercegovinës dhe Serbisë përfshijnë sipërfaqe 17 dhe 5 hektarë.

COMMENTS