KRYEMINISTRI AUSTRIAK E MBYLL DEBATIN PËR NJOHJEN E KOSOVËS

KRYEMINISTRI AUSTRIAK E MBYLL DEBATIN PËR NJOHJEN E KOSOVËS

Vetura godet motoçiklistin në Lipjan (FOTO)

Kryeministri i Austrisë e ka mbyllur debatin e ditëve të fundit për njohjen e Kosovës, duke thënë se kjo punë është e kryer dhe nuk do të ndryshojë.

“Austria ka një kohë të gjatë që e ka njohur Kosovën dhe ky qëndrim nuk do të ndryshijë në të ardhmen”, ka thënë kryeministri austriak Sebastian Kurz.

Ndryshe, ka vazhduar edhe të mërkurën në Austri debati për Kosovën pas deklaratave të zëvendëskryeministrit austriak Heinz-Christian Strache që foli për autonominë e veriut të Kosovës duke thënë që Serbisë të mos i bëhet presion për ta njohur Kosovën.

Austria është një nga shumica e shteteve anëtare të Bashkimit Evropian që ka njohur Pavarësinë e Kosovës dhjetë vjet më parë. Ndërsa, deklarata e zv. kancelarit austriak ra ndesh me qëndrimin që Austria ka mbajtur karshi Kosovës.

COMMENTS