MARKO GJURIQ NUK MUND TË PAJTOHET ME REALITETIN, KËTË HERË ANKOHET NË APOSTOLOVËN

MARKO GJURIQ NUK MUND TË PAJTOHET ME REALITETIN, KËTË HERË ANKOHET NË APOSTOLOVËN

Valixhja rrokulliset shkallëve elektrike, lëndohen dy kineze (Video)

Shefja e misionit të BE në Prishtinë Natalia Apostolova ka thënë se Qeveria e Kosovës duhet të bëjë më tepër për t’i bindur shtetet të cilat ende nuk e kanë pranuar pavarësinë e Kosovës që ta bëjnë këtë në të ardhmen e afërt.

Ajo ka thënë se Kosova është e barabartë me shtetet tjera të rajonit.

Duke e përmendur miratimin e paradokohshëm të Platformës për dialog me Serbinë e cila së shpejti duhet të gjendet në Kuvendin e Kosovës, Apostolova ka theksuar se miratimi i saj do të tregoj se partitë politike janë seriozisht të angazhuar për reforma.

“Ajo që shefja e BE në Kosovë Natalia Apostolova e ka përkrahur platformën e Prishtinës do të thotë se me këtë e ka përkrahur pretendimin e Kosovës për pavarësi, dhe se në mënyrë të drejtpërdrejtë është vënë në anën e Prishtinës me çka e ia ka humb kuptimin dialogut”, ka deklaruar drejtori i të ashtuquajturës “zyre për Kosovë dhe Metohi”, Marko Gjuriq, duke reaguar në deklaratën e ambasadores së BE në Kosovë.

“Deklarata e Apostolovës paraqet goditje të drejtpërdrejtë ndaj procesit të negociatave. Ajo në këtë deklaratë pa dyshim e sulmon parimin e statusit të neutralitetit duke i bërë thirrje shteteve anëtarë të BE të cilët nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës, që ta bëjnë këtë, me çka ajo haptas u po e mbanë anën e Kosovës”., ka thënë Gjuriq./Insajderi.com.

COMMENTS