Mban sekretin e botës, kjo është ndërtesa më e lartë në rruzull

Mban sekretin e botës, kjo është ndërtesa më e lartë në rruzull

Zbardhet misteri, shkenca tregon pse dalin parashikimet e filxhanit

Kjo ndërtesë ndodhet në një rajon norvegjez afër arktikut, një vend shumë i lartë, aq i lartë sa sipas parashikimeve çdo katastrofë që mund të ndodhë në botë nuk do të mund të arrijë në lartësinë ku ndodhet ai, por…

Kjo është Arka e Noes e kohëve moderne. Aty nuk ka njerëz, as kafshë as shpendë e as peshq, ka vetëm fara bimësh.

Janë të grumbulluara të gjitha llojet që ekzistojnë në rruzul. Vendi në fjalë është shumë i ftohtë dhe i thatë. Kjo ndërtesë njihet me emrin “Seed Vault Global”.

Seed Vault Global, filloi të ndërtohej në vitin 2008, dhe ndodhet në Spitsbergen, një ishull i vogël norvegjez, për shkak të temperaturës së saj të ftohtë dhe izolimit relativ.

Thatësira, përmbytjet dhe të tjera ngjarje katastrofike nuk do ta preknin atë, por mund ta prekë nxehtësia nëse ajo vijon me ritmet e sotme. /albeu.com/

COMMENTS