Mësuesit bllokohen nga bora

Mësuesit bllokohen nga bora

“AUTOSTRADA E PAQES” NISH – MERDAR KUSHTON 212 MILIONË EURO

Reshjet e dendura të borës dhe temperaturat e ulëta kanë shkaktuar një sërë problemesh si në qarkullimin e automjeteve ashtu edhe në furnizimin me energji elektrike. Situata më e rëndë paraqitet në zonat e thella malore, ku shteti duket se nuk ekziston.

E tillë është situata edhe në rrugët që lidhin fshatrat e Kukësit me qytetin, ku trashësia e dëborës dhe ngricat, kanë bllokuar zona të tëra, por edhe mësuesit të cilët janë përpjekur të shkojnë për të dhënë mësim në Shishtavec.

Bashkia dhe Prefektura i kalojnë përgjegjësinë njëra-tjetrës, për shkak të mungesës së fondeve për mirëmbajtjen e rrugëve, ndërsa banorët mbeten në mëshirë të fatit, kur bora të shkrijë nga dielli.

COMMENTS