“Millosheviq është shitur për 10 milionë dollarë në Hagë, por…”

“Millosheviq është shitur për 10 milionë dollarë në Hagë, por…”

TË VERBRIT PROTESTOJNË PËR 1 MAJ

Komentatori ushtarak, Miroslav Lazanski, në një emision televiziv në kanalin televiziv serb RTS ka shfaqur një qëndrim tronditës ku thotë se ish-presidenti i Serbisë Slobodan Millosheviq, ishte shitur në gjykatën e Hagës për 10 milionë dollarë.

Ky informacion u konfirmua në të njëjtin emision televiziv nga avokati i famshëm Tom Fila, i cili thotë se njerëzit nga maja e shtetit rus vazhdimisht kanë thënë se Millosheviqi ishte “shitur, por nuk është dorëzuar”.

Në duelin televiziv me udhëheqësin e LDP-së Çedomir Jovanoviq, Lazanski tha se ishte “krejtësisht e qartë” se dikush mori miliona për kokën e Millosheviqit, raporton “Vestinet”, shkruan Periskopi.

“Ata shitën Presidentin Millosheviq! Kishte një shpërblim prej 10 milion dollarësh. Kush i mori ato para, nuk e di, por natyrisht dikush i mori paratë. Millosheviqi u shit kur mori çmimin më të lartë. Ashtu si Mlladiq, ashtu si Karagjiq…”, tha Lazanski.

“Isha me Millosheviqin natën e arrestimit. Unë po përpiqesha ta shpëtoja kokën. Të tre presidentët, Milutinoviq, Gjinxhiq dhe Koshtunica, kanë nënshkruar që të mos e arrestojnë atë. I thashë menjëherë: Kjo është me vlerë për ty sonte, këta njerëz po gënjejnë për ju… Nuk e di nëse dikush ka marrë para, por kam dëgjuar nga rusët se Millosheviqi është shitur dhe nuk është dorëzuar në Hagë. Ata më thanë disa herë: Presidenti juaj Millosheviq nuk u dorëzua, atë e shitën!”, vuri në dukje Lazanski.

Miroslav Lazanski kujton se Departamenti i Shtetit ka lëshuar një çmim milionësh për kokën e Millosheviqit. Sllobodan Millosheviq u arrestua në natën e 1 prillit të vitit 2001, në vilën e tij në Dedinje. Arrestimi u bë më 30 mars dhe përfundoi pas dy ditësh.
Më 28 qershor, qeveria e Serbisë miratoi një dekret për ekstradimin e Millosheviqit në Hagë. Më 11 mars 2006, Millosheviq vdiq në rrethana të pashpjegueshme në Hagë.

COMMENTS