Një ditë pas diplomës, rikthehet në shkollë e armatosur deri “në dhëmbë”

Një ditë pas diplomës, rikthehet në shkollë e armatosur deri “në dhëmbë”

Dhuna nga tribuna VIP, kur politikanët bëhen protagonistë të ngjarjeve të shëmtuara

Me një pushkë automatike të hedhur pas krahëve, taka të larta dhe një fustan të shkurtër, një e sapodiplomuar rindezi debatin e armëmbajtjes në Shtetet e Bashkuara.

Kaitlin Bennet u diplomua në Universitetin Shtetëror të Kentit, në Ohajo në degën e Biologjisë.

Një ditë pasi mori diplomën dhe nuk quhej më studente e këtij institucioni, 22-vjeçarja u rikthye në ambientet e jashtme universitare për të shkrepur disa foto e “armatosur deri në dhëmbë”. Në dorë mbante shënimin kërcënues “Ejani merreni!”, ku ishte vizatuar gjithashtu edhe arma.

Ajo postoi në Tëitter të gjitha e shkrepura dhe sqaroi për ndjekësit domethënien e këtij veprimi.

“Protestova kundër rregullave të universitetit që nuk u lejon studentëve, profesorëve dhe punonjësve të tjerë që të mbajnë armë në ambientet e institucionit, ndërsa u lejon personave të jashtëm që të lëvizin të lirë me këto armë në ambientet e jashtme të universitetit”, thotë ajo.

Ajo kujtoi gjithashtu se Universiteti i Kentit ishte vendi ku katër studentë të paarmatosur u qëlluan dhe u vranë nga qeveria, duke iu referuar këtu incidentit të vitit 1970, kur ushtarët u përplasën me protestuesit kundër luftës së Vietnamit.

Në një tjetër postim në Facebook, Bennett thotë se po promovonë të drejtën për t’u vetëmbrojtur. Ajo është një mbështetëse e idesë që përgjigjja më e mirë kundër vrasjeve në masë nëpër institucionet arsimore në vend është autorizimi i personave që të mbajnë armë./Tch

COMMENTS