Opozita nesër marsh kundër pushtetit të Imri Ahmetit“NDAL KËRCËNIMET NDAJ GAZETARËVE“

Opozita nesër marsh kundër pushtetit të Imri Ahmetit“NDAL KËRCËNIMET NDAJ GAZETARËVE“

Tirana ekstradon kosovarin nga Lipjani, i dënuar me 20 vjet burg

Asamblistët e opozitës së bashkuar në Lipjan kanë bërë të ditur se nesër do të organizojnë marsh protestues në mbrojtje të fjalës së lirë. Ka koha që, sipas opozitës, pushteti i Imri Ahmetit nuk ndal kërcënimet dhe presionet ndaj gazetarëve lipjanas, Granit Duriqi – Ulpianapress e Agim Ademi – Koha Ditore.

Por, marshi po organizohet tashmë pas rastit kur gazetari i Kohës Ditore Agim Ademi është kërcënuar nga zyrtari komunal Avni Olluri, Drejtor i Administratës në Komunën e Lipjanit.

“Ju njoftojmë se nesër me datë 03.12.2018, në ora 10:00, asamblistët e Kuvendit komunal nga opozita do të mbahet një marsh protestues paqësor në mbrojtje të fjalës së lirë dhe sulmit ndaj gazetarëve po i bënë ekzekutivi i komunës së Lipjanit (rasti i Agim Ademit, gazetar i Kohës Ditore)”, thuhet në komunikatë.

Marshi do të ketë këto moto:

Ndalni sulmet ndaj gazetarëve!

Mos e vritni lirinë e shprehjes!

Shkruaj – mos u frikëso!

Ndëshkimi vret lirinë e shprehjes!

Jemi shtet demokratik!

Me Gazetarët!

COMMENTS