Përmbytje në Francë, lumi Seina del nga shtrati

Përmbytje në Francë, lumi Seina del nga shtrati

Britma dhe pamje nga momenti i kidnapimit të një femre në Prishtinë (Video)

Lumi Seina në kryeqytetin e Francës, Paris, ka arritur kulmin në rreth katër metra mbi nivelin e tij normal, si pasojë e reshjeve të shumta javëve të fundit.

Niveli i përmbytjes arriti nivelin e 5.84 metrave, ditën e hënë dhe nuk pritet ulje të nivelit para ditës se marte.Rreth 1,500 persona janë evakuuar nga shtëpitë e tyre, në regjionin më të madh të Parisit, përderisa një numër i madh i shtëpive mbeten pa energji elektrike, shkruan BBC.

Shtatë stacione të një linje kryesore të udhëtarëve, RER C, tani janë mbyllur deri më së paku më 5 shkurt, dhe disa autostrada janë mbyllur për qarkullim.

Anije turistike të njohura të qytetit Bateaux Mouches janë jashtë shërbimit, me të cilën vetëm shërbimet emergjente lejohen të përdorin lumin.A picture taken on 28 January 2018 in Paris shows the flooded banks of the Seine riverA photo taken on 29 January 2018 shows a house surrounded by floodwater from the Seine river in Bougival, west of ParisA photo taken on 29 January 2018 shows a barrier erected in front of a house to block floodwater from the Seine river (L) in Bougival, west of ParisPedestrians walk along the Seine river on 28 January 2018 in Chatou, suburb of Paris, France

COMMENTS