Plane për një shtatzëni të dytë? Ja sa kohë duhet të prisni nga lindja e parë

Plane për një shtatzëni të dytë? Ja sa kohë duhet të prisni nga lindja e parë

Çaji magjik që shëron mbi 50 sëmundje

Tashmë një kohë të gjatë po spekulohet për të ashtuquajturën pauzë, përkatësisht distanca e moshs midis fëmijëve, sa do të duhej të prisnin nënat para se sërish të ngelnin shtatzënë.

Shumica e prindërve dëshirojnë që fëmijët t’u jenë me moshë të përafërt, në mënyrë që të rriteshin bashkë dhe vetvetiu të ndërtonin marrëdhënie më të afërt.

Gjithashtu, një numër i madh i nënave dhe i baballarëve konsiderojnë që dallimi i vogël është rrethanë lehtësuese në kujdesin dhe edukimin e fëmijëve.

Megjithatë, sipas një studimi të ri, të cilin e ka bërë Qendra Amerikane për Preventivën dhe Kontrollin e Sëmundjeve, dallimi i moshës midis fëmijëve nuk do të duhej të ishte i vogël.

Ekspertët mjekësorë këshillojnë që të pritet së paku 18 muaj para shtatzënisë tjetër, që do të thotë që dallimi më i vogël midis fëmijëve do të duhej të ishte diçka më shumë se dy vjet.

COMMENTS