Policia e Kosovës fillon patrullimet policore edhe me skuterë (Foto)

Policia e Kosovës fillon patrullimet policore edhe me skuterë (Foto)

Ministrja e jashtme suedeze: Kosova dhe Katalonia nuk duhet të krahasohen

Policia e Kosovës, me qëllim të ruajtjes së sigurisë publike dhe rritjes të sigurisë së përgjithshme në trafikun rrugor, ka filluar patrullimet me skuterë.

Ky patrullim, i cili besohet se do të jetë më efikas, pos aspektit parandalues do të jetë më praktikë edhe në arritjen për kohë më të shkurtë aty ku kërkohet intervenimi policor.

“Policia e Kosovës, në vazhdimësi me aktivitete të ndryshme parandaluese, po operon me qëllim të uljes së aksidenteve në trafik në përgjithësi e me theks të veçantë të atyre me fatalitet. Njësia e Trafikut Rrugor e regjionit të Prishtinës, që nga sot (08.05.2018) do të fillojë me implementimin e planit operativ ‘Kontrolli i shtuar i komunikacionit’, ku fokusimi kryesor do të jetë në parandalimin dhe kontrollin e tejkalimit të shpejtësisë, tejkalimi në vijën e plotë, si dhe kundërvajtje të tjera”, thuhet në njoftim.

Policia, vazhdon të apelojë tek të gjithë pjesëmarrësit në trafik të respektohen rregullat e trafikut rrugor, të përshtatet shpejtësia e automjetit kushteve të rrugës, të respektohen pjesëmarrësit tjerë në trafik. /Telegrafi/

COMMENTS