Problemet nga duhanpirja dhe alkooli në adoleshencë

Problemet nga duhanpirja dhe alkooli në adoleshencë

Mutacioni i gjenit të kancerit të gjirit nuk ndikon në shërim

Adoleshentët që konsumojnë duhanin dhe pijet alkoolike janë duke i shkaktuar dëmtime arterieve të tyre qysh në moshën 17 vjeçare, ka treguar një studim i realizuar së fundmi.

Hulumtuesit kanë studiuat të dhënat në mes të viteve 2004 deri në 2008 nga 1,266 adoleshentë.

Testimet kanë treguar se mpiksjet e artereve kishin filluar në një moshë relativisht të re.

Këto ndryshime fizike janë lidhur me rritjen e rrezikut për probleme me zemër dhe vena, si sulmi në tru apo arresti kardiak, më vonë gjatë jetës.

Studimi gjithashtu ka treguar se arteriet tek adoleshentët që ndaluan duhanpirjen dhe konsumimin e alkoolit janë kthyer në formën e tyre normale.

COMMENTS