Qentë endacak në Lipjan rrezik për banorët

Qentë endacak në Lipjan rrezik për banorët

“Millosheviq është shitur për 10 milionë dollarë në Hagë, por…”

Rreziku që qytetarët e Republikës së Kosovës po përjetojnë nga qentë endacak po vlerësohet si shqetësuese.

Numër të madh të qenve endacak mund t’i shohim rrugëve të Lipjanit.

Siç thonë qytetarët, vendet e preferuara të qenve endacak mbeten marketet me prodhime të ndryshme ushqimore si dhe kontejnerët e mbeturinave. Gjithashtu, qytetarët kërkojnë nga komuna që të jenë me aktiv në qytet dhe të largojnë qentë nga rruga.

Sëmundjet infektive të qenve endacakë dhe të pa vaksinuar që mund të transmetohen te njeriu, janë shumë të rrezikshme, sepse shpesh mund të shkaktojnë edhe vdekjen.

Njëra nga këto sëmundje është tërbimi. Tërbimi është një sëmundje vdekjeprurëse, të cilën e mbartin qentë e infektuar.

Deri më tani nuk është raportu për ndonjë sulm të qenve endacak, mirëpo frika tek qytetarët egziston sepse në kohë

COMMENTS