Sa shpesh duhet t’i pastroni flokët

Sa shpesh duhet t’i pastroni flokët

Disa ushqime përmirësojnë shëndetin e trurit

Siç duket, shumica e njerëzve i pastrojnë flokët më shpesh sesa ç’duhet, e kjo padyshim se më shumë shkakton dëme sesa që sjell dobi.

Eksperti dhe stilisti i flokëve Barney Martin ka zbuluar se sa shpesh duhet t’i pastroni flokët varësisht nga lloji i flokëve lëkurës që keni – dhe arsyeja se përse askush nuk duhet t’i pastrojë flokët çdo ditë, transmeton Telegrafi.

Nëse keni lëkurë të vajosur

Nëse keni lëkurë më me vaj, atëherë edhe flokët janë të prirë të bëhen më të yndyrshme.

Barney rekomandon që ky lloj t’i pastroj flokët me shampon çdo dy ditë, ndërkaq mes dy ditëve t’i pastrojë me ujë dhe shampon të tharë.

Pastrimi i flokëve çdo ditë ua largon flokëve vajrat natyralë, andaj nuk është zgjidhje e mirë.

Nëse keni flokë kaçurrela apo të trashë

Nëse keni flokë të trasha apo kaçurrela, duhet t’i pastroni çdo 3 ditë.

Por, mes këtyre 3 ditëve mund t’i pastroni me ujë, pa shampon.

Flokët e mira

Flokët e mira mund të prishen nëse nuk i pastroni mjaftueshëm, andaj duhet t’i pastroni çdo dy ditë me shampon, ndërkaq mes dy ditëve duhet t’i pastroni vetëm me ujë.

COMMENTS