SHBA-të dhe Gjermania mendojnë njëjtë për Kosovën, kërkohet heqja e taksës

SHBA-të dhe Gjermania mendojnë njëjtë për Kosovën, kërkohet heqja e taksës

Merr flakë një shtëpi në Llugaxhi të Lipjanit

Ambasadori amerikan në Beograd Kyle Scott dhe ai gjerman Thomas Schieb janë bërë bashkë për të demantuar mediat serbe se kanë dallime sa i përket Kosovës.
Në një deklaratë të përbashkët, Scott dhe Schieb kanë thënë se përkrahin dialogun, pajtimin dhe heqjen e taksës për t’i hapur rrugë vazhdimit të bisedimeve ndërmjet dy shteteve.

“Në këtë kuptim, SHBA-ja dhe Gjermania mendojnë se Kosova duhet ta heqë taksën ndaj mallrave të Serbisë e Bosnjë e Hercegovinës, janë të përcaktuara që edhe më tej t’iu japin përkrahje përpjekjeve që shpien te dialogu, pajtimi dhe marrëdhëniet miqësore ndërmjet të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor”, shkruajnë në reagimin e përbashkët të nënshkruar nga ambasadorët Schieb dhe Scott.

Ata kanë bërë thirrje për dialog dhe stabilitet në Ballkan.

“Edhe SHBA-ja e edhe Gjermania vazhdojnë ta përkrahin dialogun që zhvillohet me ndërmjetësim të BE-së. Ne jemi të përkushtuar ndaj synimit për arritjen e marrëveshjes gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht të detyrueshme për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës e Serbisë e të zbatueshme për t’i kontribuuar stabilitetit rajonal”, thuhet në deklaratën e nënshkruar nga dy ambasadorët.

“Jemi të pajtimit se të dy palët duhet të bëjnë përpjekje për t’i hequr pengesat, t’i evitojnë provokimet e ndërsjella dhe të kthehen në negociata me gatishmërinë që të arrijnë marrëveshje”, kanë shtuar ata.

COMMENTS