Shtatë arsye pse Zvicra është vendi më i mirë në botë

Shtatë arsye pse Zvicra është vendi më i mirë në botë

EXIT POLLI: REZULTAT BEFASUES NË GJAKOVË

Ditë më parë, Zvicra është shpallur si “Vendi më i mirë” në botë për vitin e dytë radhazi, shkruan “The Local”.Ky ishte vlerësimi i raportit të vendeve më të mira nga “US News & World Report”, kompania e marketingut “Y & R: dhe “Shkolla Wharton”, përcjell albinfo.ch.

Në këtë raport ishin përmendur pesë arsye pse është vendi më i mirë, si papunësia e ulët, një numër i çmimeve Nobel dhe një peizazh të jashtëzakonshëm.Të gjitha janë të sakta, megjithatë, janë shtatë arsye tjera, pse Zvicra është vendi më i mirë në botë.Arsyet e zgjedhura nga “The Local” janë:

Ushqimet e mira kombëtare – Zviceranët vërtet kanë një ushqim shumë të shëndetshëm.Heroi më i mirë kombëtar – William Tell, edhe pse ka shumë diskutime për të, konsiderohet si heroi i vërtetë zviceran.Ushtria më e mirë – Ushtria e Zvicrës nuk merr pjesë direkt në konflikte ndërkombëtare, por vetëm në misione paqeruajtëseInstalimi më i mirë ushtarak – Zvicra ka fortesat më të bukura ushtarake në botëVendi më e mirë për filma me spiunë – Edhe pse autoritetet zvicerane kanë bërë përpjekje të mëdha për të pastruar sistemin e tyre bankar dhe vetë zviceranët janë mërzitur për reputacionin si parajsa për përfitimet e keqpërdorura, për shkak të peizazhit, ruan pozicionin për të xhiruar një film me spiunë.Sistemi më i mirë politik – Pavarësisht kundërshtimeve, është një sistem i qëndrueshëm. Vendi ka një Këshill Shtetëror prej shtatë anëtarësh që vepron si ekzekutiv kombëtar.Të gjitha partitë kryesore janë të përfaqësuara dhe anëtarët votohen nga parlamenti, jo nga njerëzit.Malet më të mira – Për këtë nuk ka asnjë dyshim.

COMMENTS