Tasholli: Shkolla fillore “Ernest Koliqi”, pjesë e lojrave të Imri Ahmetit

Tasholli: Shkolla fillore “Ernest Koliqi”, pjesë e lojrave të Imri Ahmetit

Franca dhe Gjermania me nismë të re për zhbllokimin e dialogut Prishtinë-Beograd?

Në shkollën fillore “Ernest Koliqi” në Gadimet të Lipjanit mungon ngrohja në klasa edhe pse në shkollë ka sistem kaldajash. Në këto kushte nxënësit detyrohen të zhvillojnë mësim në shkollat tjera mè të afërta.

Argjend Tasholli, kuvendar i PDK-së së Lipjanit, i ka thë Ulpianapress-it se shkolla po mbahet e mbyllur për shkak të një kalldaje, edhe psë komunës së Lipjanit për çdo vit i teprojn me mijëra euro.

“Shkolla fillore “Ernest Koliqi”, pjese e lojrave te Imri Ahmetit, shkolla ka dite qe nuk punone, shkaktar eshte ngrohja qendrore, edhe pse posedon te gjithe sistemin e ngrohjes por ajo nuk funksionon, shkaktare eshte vetem nje kaldaje e cila qe sa vite e ka te njejtin problem”, ka thënë fillimisht Tasholli

Ai tutje ka ka vazhduar me kritika drejt qeverisjes Ahmeti, duke u’a bërë me dije që në këtë kohë pandemie, po i rrezikjonë nxënësit, pasiqë nxësit detyrohen të vijojnë mesimet në shkollë tjetër.

“Ka tri jave qe shkolla nuk eshte duke punuar, nje kalda e cila nuk kushton edhe shume duke pasur parasysh qe komunes se Lipjanit çdo vit i teprojne me mijera euro.Ne kete kohe pandemie ne vend qe te kemi sa me shume hapsira per nxenesit, ky ekzekutiv shkon dhe e ngushton hapsiren neper shkolla duke i bashkuar dy shkolla ne nje”, ka përunduar Tasholli./Ulpianapress/

COMMENTS