Vendi ku familjet gërmojnë të vdekurit e tyre, u veshin rroba të pastra dhe çmallen duke pirë cigare me ta

Vendi ku familjet gërmojnë të vdekurit e tyre, u veshin rroba të pastra dhe çmallen duke pirë cigare me ta

Mangusta “përleshet” me 3 luanë dhe fiton – VIDEO

Në një ritual të rrallë të nderimit të të vdekurve të tyre, një fshat në Indonezi kufomat në formë mumjesh të të dashurve nxirren nga varret për t’u veshur e pastruar, në ceremoninë e përvitshme tradicionale të horrorit.

Çdo gusht komuniteti Torja në Panggala, Nort Toraja, ri-vesh të afërmit e vdekur, i pastron e madje tymosin cigare me ta. Rituali i Vdekjes në Toraja konsioderohet si celebrimi më i madh i jetës, për njerëzit që besojnë se lidhja mes jetës dhe vdekjes është e pafundme.

Familjarët i ngrenë trupat e të vdekurve, pastrojnë varret e tyre dhe flasin ose ndërveprojnë me ta. Njerëzit përdorin thika për të hequr rrobat e vjetra duke i zëvendësuar ato me veshje të pastra.

Tradita është mjaft e vjetër në fisin Toraja të cilët i përkasin besimit Kristian Protestant, në një vend me shumicë myslimane.

Komuniteti Torjan e konsideron vdekjen aspekt të rëndësishëm të jetës dhe hyjnë në borxhe të konsiderueshme për të kryer ritualin.

 

COMMENTS