Videoja e NASA-s tregon të gjithë asteroidët pranë Tokës

Videoja e NASA-s tregon të gjithë asteroidët pranë Tokës

Italiani kampion bote për kujtesë, mban mend radhën e 1829 letrave bixhozi

NASA ka lëshuar një video që tregon asteroidet dhe kometat pranë Tokës. Të dhënat janë mbledhur gjatë viteve.
Video tregon asteroidet dhe kometat që orbitojnë afër Tokës. Pikat e gjelbra tregojnë objektet afër Tokës, pikat gri hidhen në rripin e asteroideve.

Kometat janë ngjyrë të verdhë. Disa nga objektet mund të jenë të rrezikshme për Tokën në afat të gjatë, thonë studiuesit.

Që nga riaktivizimi i projektit NEOWISE, hulumtuesit kanë studiuar 29.375 objekte, nga të cilat 788 janë klasifikuar si “pranë Tokës”. Ndërmjet dhjetorit 2016 dhe dhjetorit 2017, studiuesit bënë 2.5 milionë imazhe infra të kuqe të qiellit. /Lajmi.net/

COMMENTS