Zbulohet një planet i ngjashëm me Tokën, vetëm 6 vite dritë larg

Zbulohet një planet i ngjashëm me Tokën, vetëm 6 vite dritë larg

Shenjat e fundit të botës: Dëgjohen zhurma të çuditshme

Një planet i emëruar “Super Toka” është zbuluar nga astronomët dhe është vetëm gjashtë vite drite larg nga planeti jonë.
Është eksoplaneti i dytë më i afërt i njohur – një planet jashtë sistemit tonë diellor – në Tokë që është zbuluar ndonjëherë, transmeton lajmi.net.

Shkencëtarët besojnë se planeti është afërsisht 3.2 herë më i madh se toka. Këtë pohim ata ë bënë në punën e tyre shkencore në revistën Nature.

E ashtuquajtura “Super Tokë” orbiton yllin e Barnardit, i cili është ylli më i afërt i vetëm në sistemin diellor.

Ylli, i quajtur sipas astronomit E. E. Barnard, është një xhuxh i kuq që mezi ndriçon planetin e ri, duke e bërë atë veçanërisht të vështirë për ta gjetur.

COMMENTS