Produktet e kuzhinës suaj që e shkatërrojnë sistemin imunitar

Produktet e kuzhinës suaj që e shkatërrojnë sistemin imunitar

Në moshën 40-vjeçare, njerëzit më pak të lumtur

Sistemi imunitar përbëhet nga antitrupat, qeliza e shumë molekula të tjera, që bashkëpunojnë ngushtë për të na mbajtur të shëndetshëm. Ky sistem bën një punë të shkëlqyer duke na mbrojtur nga bakteret e mikrobet, që jetojnë me dhe krah nesh e të cilat shkaktojnë sëmundje.

Si mund ta fuqizoni imunitetin
Imuniteti nuk ka nevojë për shumë shtysa. Çdo përpjekje për të shtyrë në ekstrem imunitetin është e rrezikshme, sepse nxit alergjitë dhe sëmundjet auto-imunitare siç është artriti reumatoid. Ndihma më e madhe që mund t’i jepni imunitetit tuaj është që të jetoni shëndetshëm

Si e dobësoni imunitetin?
Këto janë katër produktet më të dëmshme që gjenden në kuzhinën tuaj.

Sheqeri për shembull ka tendencën ta vështirësojë punën e imunitetit kundër mikroorganizmave të huaj. Për më tepër, sheqeri nxit inflamacionin në trup dhe godet imunitetin. Kripa rrit tensionin e gjakut duke e dobësuar sistemin imunitar. Kafeina ndikon tek gjumi. Mungesa e tij shfaq inflamacion dhe ky i fundit godet imunitetin. Konsumi i tepruar i alkolit rrit predispozitat e të vuajturit nga pneumonia dhe problemeve të tjera me rrugët e frymëmarrjes, një rrezik kaq i panevojshëm në kohën e COVID-19.

Ekspertët thonë se njerëzit duhet të sigurohen të konsumojnë më shumë fruta të freskëta e perime të cilat e ndihmojnë jo vetëm imunitetit por edhe gjumin dhe humorin të mirë. Fibra është e domosdoshme jo vetëm për të mbajtur nivelin e sheqerit nën kontroll por edhe kolesterinen.

Ushqimet e pasura me fibër të mbajnë ngopur për shumë gjatë dhe janë të rëndësishme për rënien nga pesha. Ndër to mund të përmendim: elbin, tërshërën, thekrën, legumet, karotën, panxharin, portokallin dhe bananen.

COMMENTS

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 11)